Tadaa!! Hier zijn ze! Dit was mijn derde en laatste jaar in de jury. Ik heb er enorm van genoten en ben heel blij met het resultaat. Vooral Prentenboek van het Jaar Rinus was mijn lievelings vanaf het moment dat ik het afgelopen zomer op de nieuwe-boeken plank van mijn bibliotheek zag staan en het voorlas aan mijn voorschoolse publiekje. Ik zal in de komende maanden nog een paar blogs over de tien proberen te schrijven. Iedereen alvast veel plezier met voorbereiden voor de Nationale Voorleesdagen 2025!

Dreumes/peuter:

Ga je mij kietelen? / Mies van Hout

Peuter/kleuter:

Rinus / Ingrid & Dieter Schubert

De bril van Beer / Leo Timmers

We bakken een dierentuin / Marit Törnqvist

Maak plaats! / tekst van Karen Yin ; met illustraties van Nelleke Verhoeff ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Maria van Donkelaar

Kleuter:

Leeuwenlessen : 7 eenvoudige stappen / Jon Agee

De Boebalas / Nancy Bosmans ; met tekeningen van Lisa van Winsen

Een toren van tijgers / Lizette de Koning & Gareth Lucas

Het huisje zonder heks / Sophie Pluim

Vos en Vis / Daan Remmerts de Vries