Hallo, Ik ben Miriam Bakker. Ik woon in Utrecht, maar ik belandde via mijn derdejaars stage tijdens mijn opleiding IDM bij Bibliotheek Hilversum, waar ik vervolgens ging werken en drieëntwintig jaar bleef. Ik werkte vooral op de bibliotheekvloer en droeg zorg voor de jeugdcollectie en sociale media. Twaalf jaar lang heb ik er iedere woensdagmiddag voorgelezen aan kinderen van ca. 4 tot 7 jaar <3

Foto door Rochèll Mebius
© Max de Krijger – 2018

Ik ben in november 2017 begonnen met deze blog omdat ik mijn enthousiasme over boeken graag met meer mensen wil (kunnen) delen dan alleen met mijn Facebookvrienden (voor die tijd plaatste ik af en toe een boekaanrader op Facebook). Bovendien vind ik het leuk en handig om op deze manier een bestand op te bouwen waarin al mijn aanraders makkelijk terug zijn te vinden.

In juni 2020 werd ik tot mijn grote verrassing en vreugde verkozen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2020 🙂

Ik ben (op)gegroeid en groot geworden in Bibliotheek Hilversum, maar na drieëntwintig jaar vond ik het wel eens tijd om het huis te verlaten. In maart 2021 heb ik mijn nieuwe plek gevonden bij Bibliotheek Veenendaal in de Cultuurfabriek, waar ik ook weer op mijn favoriete plek aan de slag ging: de bibliotheekvloer. Inmiddels werk ik al mijn diensten op de jeugdafdeling (omdat dat toch echt de plek is waar mijn hart ligt), lees ik iedere woensdagochtend voor aan baby’s, dreumesen en peuters en maak ik thema- en wisselcollecties voor basisscholen.

Waarom de naam Boekmama? Ik heb 3 kinderen, die ik heel veel heb voorgelezen. De jongste van 16 lees ik af en toe nog voor. Verder is het een knipoog naar mijn vorige blog, alleen bekend bij mijn vroegere collega’s, die ik gebruikte voor de training 23Dingen: Bigmama.

Je kunt me ook volgen op Facebook of Twitter