Over mij

Hallo, Ik ben Miriam. Ik woon in Utrecht, maar ben al vele jaren (jeugd)bibliothecaris in Hilversum. Ik lees graag en veel, vooral jeugdboeken: van prentenboeken tot young adult, maar ook gedichten en informatieve boeken. Ik lees iedere woensdagmiddag voor in de bibliotheek, aan zeer wisselende groepen kinderen. Soms zijn er een paar kindjes, soms zijn er tientallen. Mijn voorleeshalfuurtje is gericht op kinderen tussen de 4 en 7 jaar. Maar in de praktijk gaat het om kinderen tussen de 1 en 10 jaar. Eigenlijk is iedereen die het leuk vindt van harte welkom.

Kampvuurfestival 2018 – foto door Max de Krijger

Tijdens mijn diensten in de bibliotheek vragen zowel kinderen als volwassenen (voor hun kinderen) mij vaak om leestips en -adviezen. Ik geloof heel erg in advies op maat, want iedereen leest anders en iedereen heeft zijn eigen smaak, en (daarom vragen ze ook vaak advies) zijn eigen leesprobleem (dyslectisch, moeite met de Nederlandse taal, een hekel aan lezen, alles al gelezen, snel bang worden, snel afhaken, lezen op hoog niveau maar geen passende boeken kunnen vinden en ga zo maar door). Wat het probleem ook is, leesplezier is volgens mij de belangrijkste oplossing.

Met een groep collegae hebben we een tijd geleden een app-groep opgericht om elkaar makkelijker te kunnen te kunnen tippen over de mooiste/meest bijzondere/interessantste boeken die wij hadden gelezen. In deze app-groep plaatste ik zoveel boekentips dat een aantal collegae de appgroep hebben verlaten. Omdat ik enerzijds mensen geen overload wil bezorgen met mijn enthousiasme, en het anderzijds zonde vind dat mijn aanraders wel bij een heel klein groepje terecht komen, heb ik besloten een boekenblog te beginnen.

Waarom Boekmama? Ik heb 3 kinderen, die ik heel veel heb voorgelezen. De jongste van 11 lees ik nog steeds voor (en zij mij) en we zijn van plan daar nog heel lang mee door te gaan. Verder is het een knipoog naar mijn vorige blog, alleen bekend bij mijn collegae, die ik gebruikte voor de training 23Dingen: Bigmama.

 

Volg me ook op Facebook of Twitter