Hé, beestjes! In het bos / Erik van Os, Elle van Lieshout, Marieke ten Berge

Na Hé beestjes! in de tuin en Hé beestjes! op de boerderij, zijn dit keer dieren in het bos aan de beurt. Zelfde concept, zelfde lay-out, maar iedere keer met iets andere basiskleuren. En natuurlijk vooral: andere dieren.

Verschillende dieren die je in Nederlandse bossen kan vinden komen voorbij in dit hardkartonnen boekje. Bij vertaalde boeken tref je toch ook vaak beren en andere dieren die we hier niet hebben. Maar hier vinden we: de eekhoorn, een eendje, kikker, specht, vos (die wel wat eekhoornachtig oogt), egeltjes en een ree. Peuters kunnen de dieren herkennen dan wel leren kennen.

Bij ieder dier is een eenvoudig, vrolijk en ritmisch rijmpje. Meestal wordt het dier genoemd, behalve bij de eekhoorn: “Roetsj, de boom in – rap rap rap – nootje eten – hap hap hap – roetsj, de boom uit – rap rap rap – knap knap knap hoor – zonder trap.” Bij het voorlezen aan dreumesen en peuters liet ik ze de dieren benoemen voor ik het rijmpje las. Eén meisje wist zelfs de specht. De rijmpjes spraken erg aan. En bij vaker voorlezen kunnen kinderen lekker meedoen.

Mooie illustraties in zwart, bruin, groen en oranje van vriendelijk ogende dieren in hun natuurlijke omgeving. De dieren zijn goed te herkennen voor jonge kinderen.
Nieuw deeltje uit een fijne serie om peuters op een vrolijke manier kennis te laten maken met Nederlandse dieren.