Over (jeugd)boeken en (voor)leesplezier

Boven op de berg

Boven op de berg / Marianne Dubuc ; vertaald [uit het Frans] door Jacques Dohmen

Iedere zondag wandelt mevrouw Das in haar eentje naar de top van de berg. Dat is niet eenzaam, want ze vindt het een fijne reis. En onderweg komt ze allerlei dieren tegen met wie ze vriendelijk contact heeft en regelmatig helpt ze iemand een handje, zoals een schildpad die ondersteboven ligt. Op een dag komt ze het jonge katje Kiki tegen dat graag mee naar boven wil, maar niet goed durft. Van mevrouw Das mag ze mee. Na wat twijfels besluit Kiki mee te gaan. Mevrouw Das leert Kiki allerlei handige dingen, maar ook levenslessen en ze beantwoordt graag Kiki’s vele vragen. De wekelijkse wandeling naar boven doen ze vanaf dan samen. Helaas is mevrouw Das op leeftijd en wordt de tocht haar steeds zwaarder, tot de dag komt dat het niet meer gaat en mevrouw Das beneden blijft. Kiki heeft genoeg geleerd om zichzelf te redden en gaat voortaan alleen, om daarna gezellig bij mevrouw Das langs te gaan om haar te vertellen hoe het was.

Net zoals de andere prentenboeken van Marianne Dubuc is dit weer een heel warm en vriendelijk verhaal (zonder mierzoet te zijn). De andere boeken heb ik allemaal voorgelezen in de bibliotheek, maar deze niet. Dit boek was absoluut niet minder mooi, maar vond ik niet zo geschikt voor een groep(je) kinderen waar er altijd wel een paar tussen zitten die niet zo gewend zijn voorgelezen te worden, een korte aandachtsboog hebben en/of snel afgeleid zijn. Dit is een boek om rustig te bewandelen en van te genieten, met een of twee kindjes, in alle rust. Prachtig prentenboek over genieten van kleine dingen, vriendelijk zijn, zorgen voor elkaar, ouder worden en wijsheid overdragen.

2 reacties

  1. Marijn

    Waar kan ik dit boek nog krijgen? Het wordt niet meer verkocht begreep ik. Heel jammer, erg mooi boek!

    • Boekmama

      Ik zie het ook zo gauw niet te koop, ook niet tweedehands. Bij uitgever Querido zie het ook niet terug tussen de boeken van Marianne Dubuc. Het is gelukkig nog wel bij heel veel bibliotheken te leen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Boekmama.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑