Over (jeugd)boeken en (voor)leesplezier

Hey baby, kijk!

Hey baby, kijk! : een knuffelboek : ook fijn met grote broer of zus! / Laura Van Bouchout, Eva Mouton

In dit hardkartonnen babyboekje knuffelen negen verschillende soorten dieren op negen verschillende manieren. Allemaal knuffelen ze hun kleintje, om te troosten, om tot rust te brengen, om te spelen, voor de gezelligheid, om in slaap te vallen of gewoon omdat het kan.

De negen knuffelmanieren zijn over het algemeen behoorlijk goed na te doen met je kindje als je samen het boekje bekijkt. Alleen op schoot bij de slingerende aap zal ietwat anders uitgevoerd moeten worden (probeer maar eens aan een tak te bungelen met een baby op je buik) en het knabbelen aan elkaars oor – zoals bij de honden – moet wellicht iets voorzichtiger dan op de illustratie.

Het boekje is geheel in zwart wit en daardoor al met kleine baby’tjes te bekijken (vanwege het contrast), maar ook leuk met iets grotere kinderen die de dieren zullen herkennen en de knuffels met hun (groot)ouders of elkaar kunnen nadoen. Peutertjes kunnen op zoek naar de miertjes waarvan je er op iedere pagina een of twee kan vinden.

Dit negen-manieren-om-te-knuffelen-boek, dat mij doet denken aan de Kamasutra: een soort mini knuffel Kamasutra voor (groot)ouders en baby’s, is een van de tien prentenboeken van de Prentenboeken Top 10 2022. Hierbij is het belangrijkste criterium dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel. Dat lijkt mij bij dit Boekstart boekje zeker het geval.

Lief, gezellig boekje om regelmatig met je baby, dreumes of peuter te bekijken en dat uitnodigt tot veel knuffelen.

Aan de slag met Hey baby, kijk! in de kinderopvang? Boekstart heeft er een mooi Boekidee voor de kinderopvang bij gemaakt.

2 reacties

    • Boekmama

      Super! Dank je wel, Ingrid! Ik voeg de link toe aan mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Boekmama.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑