Apedruk / Galia Bernstein ; vertaling [uit het Engels] Studio Bos

Kleine baviaan Luna wordt een beetje gek van haar drukke familie: ze zitten allemaal bovenop elkaar, maken lawaai en laten elkaar en haar geen moment met rust. Luna gaat er vandoor, op zoek naar wat rust. Als ze haar teen hard stoot is er niemand in de buurt om er een kusje op te geven. Ze komt wel een hagedis tegen waar ze aanvankelijk erg van schrikt. De hagedis doet echter niets … maar dan ook echt überhaupt niets, en beweert daar heel druk mee te zijn.

Luna is wel benieuwd naar dat niets doen en de vriendelijke hagedis helpt haar op weg door haar te vertellen waar ze zich op moet concentreren om niks te doen en de rust in zichzelf te vinden. Helemaal tot rust gekomen beseft Luna ineens dat het al uren later is en dat ze toch maar eens terug moet naar haar familie.

Iedereen is dolblij als ze er weer is. Ze willen graag naar haar belevenissen luisteren en bij het verhaal over de zere teen willen ze met ze allen tegelijk een kusje geven op de zere plek. Luna beseft dat een grote, drukke, liefdevolle familie eigenlijk ook wel heel fijn is. Maar als het haar weer een beetje te druk wordt, weet zij nu een rustig plekje om op te zoeken: bij haar nieuwe vriend, de niksende hagedis.

Grappig en lief verhaal met aantrekkelijke illustraties in rustgevende kleuren over drukte en rust vinden in jezelf.