Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt : gedichten waar je wat aan hebt / Edward van de Vendel & Martijn van der Linden

Edward van de Vendel en Martijn van der Linden hebben met elkaar gemeen dat ze allebei buitengewoon veelzijdig zijn. Eerder maakten ze samen Stem op de Okapi, een boek dat zowel informatief is, verhalend, een kijkboek en gedichten bevat, dat prachtig is en niet in een hokje te plaatsen. Wel in een prijzenkast, want het won in 2016 een Zilveren Griffel, een Vlag en Wimpel en De Woutertje Pieterse Prijs! Jarenlang was het de bijbel voor mijn dochter. Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt is ook weer een prachtig en bijzonder boek. Niet genomineerd voor de Wouterje Pieterse Prijs, maar grote kans dat het in de prijzen valt bij de Griffels en Penselen van dit jaar, lijkt mij.

Dit boek is een dichtbundel. Volgens de ondertitel ‘gedichten waar je wat aan hebt’. Dat klopt: een hoop plezier heb je eraan! Mijn dochter en ik hebben de gedichten aan elkaar voorgelezen en de prachtige illustraties bekeken. Daarna wilde ze ook wel een stukje schrijven voor mijn blog, maar had geen idee wat te schrijven. Dat snap ik eigenlijk wel. Alle gedichten beginnen met ‘Wat je moet doen als je …’, maar ‘Wat je moet doen als je niet goed weet wat je over een geweldige dichtbundel op je blog moet zetten’ staat er helaas niet in. Leen of koop het en lees het gewoon. Of beter nog: lees elkaar voor! Gegarandeerd plezier.

Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar (maar ook erg leuk voor volwassenen), staat in de Tiplijst van de Kinderjury