Mijn papa / Annemarie van Haeringen & Ao De en Ao Teer

Herkenbaar als je kleine kinderen hebt: uitslapen zit er echt niet in. Kleintjes doen er alles aan om je wakker te krijgen vanaf het moment dat ze zelf wakker zijn geworden.
Herkenbaar voor kleintjes: je moet alles uit de kast halen om die slome ouders wakker en actief te krijgen.

Lief prentenboek over een schattig klein olifantje dat erg zijn best moet doen om zijn slaperige papa wakker te krijgen. Met hier en daar een grapje voor de kinderen: als papa even rustig zijn krantje gaat zitten lezen, ‘test’ olifantje zijn neus door een wind te laten. En hier en daar een grapje voor de volwassenen: olifantje zegt dat zijn vader altijd ouderwetse liedjes zingt zoals Er staat een paard in de gang. ‘Kennen jullie die?’, vroeg ik aan de voorleeskindjes. Nee, die kenden ze niet. Olifantje zelf zingt nieuwe liedjes zoals Olifantje in het bos. Ja, die kenden ze wel! Grappige is dat die ook niet meer zo nieuw is, of wel? Ik kan het in de gauwigheid niet vinden. Wel vind ik dat het op de wijs van Kortjakje is en dat Kortjakje eigenlijk over een alcoholist gaat, die wellicht ook nog van lichte zeden is. Maar dat terzijde.

Uiteindelijk moet het kleine olifantje ook nog even kwijt dat zijn papa de allerliefste is. En ook dat is herkenbaar: kleintjes gunnen je weinig rust, maar kunnen ook met grootse liefdesverklaringen komen. Geniet ervan zolang als het duurt 🙂