Mijn eerste kunstboek over slaap / tekst Shana Gozansky ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Martje Beemster

In dit kleine handzame hardkartonnen prentenboek wordt er aan de hand van vele kunstwerken verteld over slaap. 34 kunstwerken zijn verdeeld over zes onderdelen: iedereen slaapt, waarom is slaap nodig, hoe voel je je als je niet genoeg slaapt, wanneer is het tijd om te gaan slapen, dromen en wakker worden.

De kunstwerken zijn zeer gevarieerd qua stijl, kunstvorm en tijdsperiode, maar passen samen heel mooi in het verhaal. Veel in dit boek is heel herkenbaar, soms heel lief en vaak ook grappig. Wat een mooie en originele manier om (jonge) kinderen kunst voor te schotelen! Bovendien is het boek zeker niet alleen voor kleintjes: ook voor grotere kinderen en ouders is het heel mooi.

Bij ieder kunstwerk staan titel en kunstenaar en aan het eind van het boekje staan ze allemaal nogmaals (klein) afgebeeld met wat aanvullende informatie. Prachtig boekje om cadeau te doen, om zelf te hebben en voor bibliotheek- en schoolcollecties. In dezelfde opzet verscheen een boek over liefde. Van mij mogen er meer komen.