Kleine Broer en de saxofoon, de olifant, de wolf en het paard / Øyvind Torseter ; vertaald [uit het Noors] door Laila de Groot en Janna Kolff

Kleine broer (een jongste prins) verlaat het koninklijk paleis en zijn vader om op zoek te gaan naar zijn zes broers die ooit zijn weggegaan om een prinses te zoeken om mee te trouwen, maar nooit meer terug kwamen.  Op zijn reis verneemt hij van een wolf dat zijn broers zijn versteend door een trol. Dat wordt dus een zoektocht naar zijn versteende broers en de trol en moet hij ook een manier zien te vinden om zijn broers (en zichzelf) te redden. Hierbij wordt hij gelukkig geholpen door een saxofoon (die hij onderweg vindt), een olifant (die door Kleine broer gered wordt uit een benarde positie, de wolf (die eigenlijk het bangige paard van Kleine Broer wil opeten, maar ook nuttige informatie geeft) en het bangige paard zelf. Oh ja, en van een prinses die om onduidelijke redenen bij de trol woont.

Bijzondere mooi uitgevoerd, origineel, grappig en sprookjesachtig verhaal in de vorm van een graphic novel/strip dat in de verte doet denken aan het sprookje van de zeven raven. Voor kinderen van ca. 9 jaar en misschien ook leuk om eens in de handen te duwen van kinderen die zich aan weinig anders wagen dan Losers, Boomhutten, Mutsen e.d.

Kreeg in 2018 een Vlag en Wimpel van de Penseeljury