Blij / geschreven door Yasmeen Ismail ; met tekeningen van Jenni Desmond ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Een jong katje ligt bij zijn mama heerlijk rustig in de mand. Totdat het kleintje wakker wordt en een bolletje wol ontdekt. Dolblij stuitert hij achter de bol aan door de kamer. Hij springt ermee op het wasrek dat daardoor in elkaar dondert, een lamp gaat omver. En ondertussen is het kleine katje heel BLIJ. Het straalt van zijn koppie af.

Maar als de kleine schrikt van zijn huisgenoot de grote hond (die er met een grote glimlach alleen maar ontzettend vriendelijk uitziet) valt het kleine katje met veel lawaai van de trap:
BANG BOING DING DOING
KLAPPER-DE-KLAP KLAP. Au.

En blijft daar heel zielig liggen.

Gelukkig is mama er gauw bij om hem op te pakken en te troosten. Ze neemt hem mee om rustig bij te komen van de schrik. Heerlijk, fijn en rustig liggen ze samen in de mand. Dat duurt ongeveer één tel, en dan springt het kleintje vrolijk uit de mand voor de volgende blije, woeste actie.

De vrolijkheid en het gedartel spatten van de illustraties af. Er is weinig tekst en met alle lawaai geluiden die de kleine kat veroorzaakt heeft het iets van een gedicht. Heerlijk om voor te lezen en de voorleeskinderen vonden het enorm grappig. Een heel lief, vrolijk en herkenbaar prentenboek voor peuters en kleuters.