Interregnum vol. 1 / Irene Berra

In deze tijd van tweede golf, somberheid, discussies, korte lontjes en Corona-app zouden we bijna vergeten dat het er een stuk vriendelijker aan toe ging tijdens de intelligente lockdown gedurende de eerste golf. Irene Berra maakte een hoopgevend boekje en korte animatie over de mooie initiatieven gedurende deze tussentijd.

Het boekje is een kleine leporello (harmonicaboekje), met de hand gemaakt en zit in een insteekdoosje. Met fleurige verftekeningen word je meegenomen op een reisje over de wereld naar allerlei initiatieven: van de muziek vanaf balkons, vrijwilligers die eten rond brachten, de gepensioneerde lerares die kinderen op straat voorlas in Utrecht, honderden vrijwilligers die een nieuw ziekenhuis bouwden en ook de vogels komen voorbij. De tekst is in het Engels. De animatie is zonder tekst

Interregnum Vol. I (Short Animation) from Irene Berra on Vimeo.

Een leeftijd vind ik er wat lastig op te plakken. Het boekje vind ik sowieso voor zowel kinderen als volwassenen heel mooi. De animatie zou wellicht ook gebruikt kunnen worden in de klas om het te hebben over Corona en de eerste periode en daarbij ook de positieve kanten te belichten. De combinatie is ook mooi: ik had eerst de animatie gezien, maar zag later in het boekje nog veel meer. Je kunt het wat rustiger bekijken en natuurlijk is er ook een beetje tekst waardoor duidelijk is wat je ziet.

Een vriendelijk, mooi en hoopgevend initiatief. Ik ben benieuwd naar vol. 2.