Ik ben er helemaal klaar mee : een handleiding voor medewerkers, teams en organisaties die wel wat energie kunnen gebruiken / Marcel van Wiggen, Frits Galle en Gerard Vriens ; illustraties: Hein de Kort ; corrector: Sandra Braakman

Heb je ‘s morgens geen zin in je werk, kom je doodmoe terug van werk, beleef je er weinig plezier aan of levert werk je veel frustratie op? Dan is dit een handig boek. Vind je je team weinig enthousiast, wordt er veel gemopperd, of heb je het gevoel dat er meer inzit dan eruit komt? Ook voor leidinggevende is dit zeker een aanrader. En een niveau hoger kan ook: voor wie een organisatie met energieke werknemers wil, die met veel enthousiasme, frisse ideeën en werkplezier aan de slag gaan en blijven.

Verschillende types

Het boek begint met de werknemers onder te verdelen in vier verschillende types: ventieltrekkers (met gemopper en negativiteit laten ze continu hun eigen ventiel leeglopen), in-de-putdenkers (leggen alle schuld bij zichzelf), dimmers (gaan hun gang, weinig stress, maar ook weinig gedrevenheid) en bruistabletten (vrolijke enthousiastelingen vol energie) en hun uitwerking op de rest van het team. Na de uitgebreide beschrijvingen zul je ongetwijfeld jezelf en meerdere collega’s in één of meerdere van de karikaturen herkennen.

Frustratie en energieverlies

Het volgende hoofdstuk is een feest van voorbeelden van hoe organisaties op allerlei manieren de mist ingingen en de (on)nodige frustratie en energieverlies bij hun personeel veroorzaakten. Al dat energieverlies bij medewerkers kan gevolgen hebben op meerdere niveaus: voor bedrijven, voor medewerkers en voor de maatschappij.

Bronnen van lekkage

Maar waar lekt de energie? Ook dat gebeurt op verschillende niveaus. De bronnen van lekkage zijn: de keuzes die medewerkers zelf maken, de stijl van de leidinggevende en de organisatie met zijn regels en systemen. Er is dus werk aan de winkel voor iedereen en dat maakt dit boek dus voor veel mensen in verschillende rollen een interessant boek.

Geweldige initiatieven

Nu er duidelijk op een rijtje is gezet waar het allemaal mis kan gaan en waarom dat erg is, komen de opbouwende hoofdstukken. Om te beginnen een hoofdstuk met voorbeelden van geweldige initiatieven van organisaties. En vervolgens komen de tips om mee aan de slag te gaan: voor medewerkers, voor teams, voor leidinggevenden en voor organisaties.

Vergroting werkplezier

In het nawoord zeggen de schrijvers: Na bijna tien jaar actief te zijn als trainings- en adviebureau bij talloze bedrijven durven wij het nu te zeggen: het moet echt leuker en beter. Deze handleiding is een inzichtelijke aanrader voor iedereen die dat ook vindt: een boek ter vergroting van het werkplezier.

En voor wie het nog niet aan de kaft had gezien: Ik ben er helemaal klaar mee is opgesierd met geestige illustraties van Hein de Kort.