Reisbureau Wereldvreemd / L.D. Lapinski ; vertaling [uit het Engels]: Mechteld Jansen

De twaalfjarige Flick (Felicity) is net met haar ouders en babybroertje verhuist naar een ander dorp. Als ze op een dag in haar eentje op verkenning is komt ze een bijzonder ouderwets uitziend reisbureau tegen en gaat uit nieuwsgierigheid naar binnen. Daar ziet ze vooral veel koffers staan en treft ze een wel erg jonge eigenaar: de achttienjarige Jonathan Mercator.

Magisch begaafd

Al kletsend met elkaar ontdekt Jonathan bij toeval dat Flick magisch begaafd is en wijdt haar daarom in in de magische wereld van Genootschap Wereldvreemd, van waaruit een klein groepje begunstelingen per koffer reist naar andere werelden: je stapt in een koffer en komt in een andere wereld terecht. Zoveel koffers als er zijn, zoveel werelden zijn er.

Verdwenen vader

Jonathan doet het voorkomen als iets dat alleen maar leuk is en het leven veel interessanter maakt. Wat hij haar echter niet vertelt is dat ze uitzonderlijk begaafd is en dat hij haar daarom nodig heeft in de zoektocht naar zijn verdwenen vader en mogelijk om te helpen problemen in andere werelden op te lossen waar zijn vader op gestuit is.

Vijflichtenstad

Na een aantal bijzondere reisjes samen, en een akelig reisje alleen (Flick viel per ongeluk in een koffer en ontdekte een enge doodse wereld) komen ze in de magische wereld Vijflichtenstad terecht: het middelpunt van alle werelden. Pas daar komt Flick achter de waarheid, maar dat is op het moment dat alles volledig uit de hand loopt: hele straten verdwijnen in het niets, een ondergrondse bende heeft het op Flick, Jonathan en vooral de koffers gemunt en de magie blijkt uit Vijflichtenstad te lekken, met desastreuze gevolgen voor Vijflichtenstad èn voor de andere werelden.

Serie

Het verhaal begint wat kabbelend, maar wordt halverwege steeds spannender. Eerste deel in magisch-realistisch serie over Genootschap Wereldvreemd voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.